Hvordan vedlikeholde en plantevegg

En plantevegg bør vedlikeholdes regelmessig og helst av fagfolk. Vi selger helst plantevegger med vedlikeholdskontrakt og 100% garanti. Hva kreves så for at en plantevegg skal fungere optimalt og i mange år? En serviceavtale innebærer at vi kommer innom ca en gang pr.mnd eller ved behov. Her er noe av det vi gjør og passer på ved hver service:

  1. Vi sjekker vanningssystemet, at det fungerer som det skal og plantene får akkuratpasselig med vann og gjødsel. Som oftest får plantene litt mer vann i sommerhalvåret enn om vinteren.
  2. Etter hvert som plantene vokser vil de underste bladene visne og dø, da de ikke får nok lys. Vi fjerner gule og brune blader ved hver service.
  3. Det er også nødvendig å beskjære plantene slik at ikke noen tar overhånd eller at det blir for mange lag utenpå hverandre. Vi fjerner også greiner som vokser ut over selve planteveggenhvis det er ønskelig.
  4. Vi kontrollerer også plantene om de er friske og uten skadedyr. Som regel er det svært lite problem med skadedyr i plantevegger fordi mikroklimaet er godt og plantene trives godt sammen. Hvis det skulle forekomme, skifter vi ut plantene eller vi kan sette ut biologisk bekjempelse avhengig av hva som er problemet.
  5. Lys og temperatur: Vi sjekker at belysningen fungerer som den skal og om det er behov for utskiftning av lyspærer eller regulering av belysningstiden.
  6. Utskiftning av planter: Dette dekkes i vedlikeholdsavtalen hvis det ikke er skader som kommer inn under pkt. 7. Det hender f.eks. vi skifter ut planter som blir for store og skaper vanskeligheter for forbipasserende.
  7. For at en eventuell garanti skal gjelde må visse forutsetninger være i orden. Det gjelder at temperaturen erinnenfor oppgitt område, at vanntilgang ikke blir stoppet etc. Dette vil framgå av vedlikeholdskontrakten

 

Ved å følge disse vedlikeholdspunktene vil man kunne ha glede av planteveggen i årevis.