Trender Innendørs Design 2016

Trender Innendørs Design 2016

innendørs design

FARGER

Det å søke oppmerksomhet, nærhet og velvære er i tiden og et motstykke til vårt moderne daglige stress. Dette gjør at farger som psykologisk oppfyller vår lengsel etter beroligelse og trygghet blir mer fremtredende. Pantone har valgt en blanding av fargene Rose Quartz og Rose Serenity til årets farge i 2016. Fargen uttrykker en balanse mellom en varm omfavnende rosa farge og en kjøligere stille blåtone som reflekterer samhold, forbindelse og velvære så vel som en beroligende følelse av ro og orden.

Pantone fremhever

  1. Rosa Quartz formidler medfølelse og en følelse av sinnsro.
  2. Serenity uttrykker følelse av pusterom selv i turbulente tider.
  3. Den er tiltalende i enhver finish og passer godt til andre ”midt-tone farger”.

BIOFILISK DESIGN

Vi mennesker trenger naturen på en dyp og fundamental måte, men likevel har vi tidligere designet byene våre på måter som ødelegger miljøet og fjerner oss fra naturen. Biofilisk design er en revolusjonerende designtrend som fokuserer på den menneskelige forbindelsen mellom naturen og det menneskeskapte miljøet.

Biofilisk design vil fortsatt ha stor innflytelse på arkitektur og innendørs design i 2016. Bruk av lys, rom, naturlige former og planter er alle en viktig del av denne trenden.

METALLER og TRE

En av trendene man vil se mer av dette året er det å bruke metaller (kobber, stål, messing) og trevirke (varierte umalte fargetoner og uforandrede naturlige materialer) innpasset i forskjellige områder og flater. Disse naturlige elementene vil ofte bli komplementert av stein, planter og hensiktsmessig bruk av lys.

PLANTEDESIGN

Ved siden av biofilisk design er det mye å si om trenden som fortsetter med å bruke planter (via grønne vegger, takhager etc) inn i interiørdesign. Studie etter studie har blitt publisert som alle proklamerer talløse helse-og produktivitets fordeler som planter har på arbeidsplassen og folk begynner etterhvert å ta etter. Alt fra flyplasser, til hotel, til restauranter bruker planter på nye og interessante måter. Det er ikke bare trendy, men også smart.

ARBEIDSPLASSER

Arbeidsstasjoner der man jobber sammen er blitt en populær ny trend. Mer bruk av freelansere har ført til en økning av felles arbeidsstasjoner/arbeidsrom. Disse kontorene har åpne flater, matservering, spill og andre fordeler/aktiviteter. Slikt er nå vanlig i store tech selskaper som Facebook og Google.

Hvordan?

Streb etter rom og farger som engasjerer til sosialt samvær.

Skape felles spill/lek, avslapning-og spiseområder.

Øke fellesfølelsen med åpne løsninger.

Bruke lys, glass, planter etc. for å live opp miljøet.

BÆREKRAFT

Bærekraft og økovennlig praksis er sterke trender inn i 2016. Fra ombygging og gjenbruk til bruk av økovennlige materialer i hjem og bedrifter bærer i en mer bærekraftig retning. Selvom denne designen kan virke lett og enkel så kreves det mye research og planlegging. Man tenker umiddelbart på Pinterest eller Instagram for inspirasjon, men for virkelig å skille seg ut og være bærekraftig (ikke bare se slik ut) vil det kreve nøye planlegging og kreative ideer.

Kilde: http://www.newprocontainers.com/

 [contact_form]

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather