Ny Plantevegg hos McDonald’s Hovedkontor i Norge

Ny Plantevegg hos McDonald’s Hovedkontor i Norge

Plantevegg i resepsjonen til McDonald's Norge

Intervju med Eiendomskonsulent Morten Stornes om deres plantevegg.

Vi spurte Eiendomskonsulent Morten Stornes i McDonald’s Norge om han var villig til å svare på noen spørsmål, det var ikke nei i hans munn og vi satte oss ned i resepsjonen med hver vår kaffekopp….

Hvordan fikk dere ideen om å bruke en Plantevegg når dere skulle pusse opp resepsjonen?

Vi har planlagt oppussingen siden 2011 og ideen om en plantevegg kom opp ved en brainstorming og vi bestemte oss for at vi skulle ha en plantevegg så det var bestemt fra begynnelsen og er faktisk det eneste som har lagt fast hele tiden.

Hva ville dere oppnå med en Plantevegg?

Vi ville ha noe som myket opp miljøet og det var egentlig det estetiske som var hovedbegrunnelsen selv om vi var klar over at det også er andre fordeler med en plantevegg som bedre luftkvalitet og økt trivsel etc. En annen viktig ting var at vi ville ha noe som ikke alle andre har, noe som var spesielt.

Hvordan fant dere fram til Green Fortune?

Det var faktisk firmaet som sto for oppussingen som ordnet det og fant fram til Green Fortune. (De har hatt lignende samarbeid med Green Fortune i Sverige tidligere.)

Nå har dere hatt veggen i snart et halvt år, hva er erfaringene så langt, har planteveggen levd opp til forventnigene?

Ja, absolutt både de som jobber her og besøkende setter stor pris på den og vi får stadig positive kommentarer. Rett ved siden av planteveggen er det en Chesterfield sittegruppe og det er favorittstedet til de fleste når de vil sette seg ned i resepsjonsområdet.

Tenkte dere noe på McDonald’s image når dere satset på en grønn, levende plantevegg?

Nei, dette er jo resepsjonen til hovedkontoret i Norge og derfor er det jo ikke noe som de vanlige kundene våre ser så det var som sagt for å myke opp inntrykket og miljøet her.

Er dere fornøyd med servicen som Green Fortune yter når det gjelder vedlikehold etc.?

Ja, så langt er vi veldig fornøyd med servicen og at dere er her så hyppig som hver fjortende dag, det er betryggende. Det er også bra at dere sier fra i forkant om noe som skal gjøres f.eks en større beskjæring eller utskiftning av en plante.

En plantevegg er en betydelig investering, vil dere anbefale andre å gjøre det samme?

Helt klart, sier Morten med et smil og legger til; bortsett fra at vi helst vil være alene om å ha en slik plantevegg.

 

GK Norges magasin Innemiljø har også en reportasje om dette og generelt om plantevegger på side 9 0g 10.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather