Plantevegger, kan det lønne seg?

Plantevegger, kan det lønne seg?

plantevegger Green Fortune

Plantevegger kan være en god investering

Det er ingen ting som vakkert, friskt grønt bladverk i en plantevegg, det bryter opp det monotone miljøet i et kontorlandskap.

Men visste du at det også påviker bunnlinjen?

I forrige innlegg om undersøkelsen fra University of Queensland ble det sagt at et kontormiljø med planter og plantevegger gjorde de ansatte mer fornøyde og at det økte produktiviteten med mer enn 15%.

Nå har noen av de største firmaene ute i verden tatt dette til etterretning. Blandt annet har det internasjonale eiendomsfirmaet CBRE introdusert ”grønne soner” i over 20 kontorer nylig og vil øke dette med 20% de neste 6 årene. Dette er også et resultat av at de ble med i 202020 Vision

Helsefordeler

De har allerede merket en positiv utvikling på grunn av denne satsingen spesielt når det gjelder mindre fravær blandt de ansatte.

De påpeker at ved å bruke planter som har stor holdbarhet, lav-allergi og stor luftrensende effekt, har helsefordelene økt og tilbakemeldingene vært overveldende. Som vi har nevnt før er denne fordelen enda større ved bruk av plantevegger sammenlignet med enkeltstående planter.

Bruk av planter er en utmerket måte å myke opp de harde overflatene i et kontormiljø på.

Biofili

De renser også lufta uten å bruke kjemikalier eller annen energi og gir en veldig god tilknyning til naturen – utløser biofili; den positive følelsen vi får når vi er omgitt av levende systemer.

Integrering av grønne soner på arbeidsplassen har også mentale fordeler slik at folk raskere kommer seg over stress, får mer tolmodighet og føler seg mer tilfredse.

Å arbeide i grønne omgivelser der de ansatte f.eks. kan se plantevegger, bedrer humøret, gjør arbeidsplassen sunnere og triveligere, noe som umiddelbart fører til økonomiske målbare resultater.

Biologisk mangfold

Det som en gang var en uunyttet ressurs utvendig, nemlig store arealer med åpne takflater blir også mer og mer brukt og tilplantet. Det biologiske mangfoldet spiller også en viktig rolle i å nøytralisere den urbane varmeeffekten (heat island effect).

Planter reduserer denne og er nøkkelen til å bedre klimaet i byene våre både utvendig og innvendig.

Dette er egentlig enkel markedsøkonomi – uten det naturlige miljøet har vi ikke lenger et marked. Frisk luft, rent vann og bærekraftig økologi bidrar alle til den økonomiske veksten i samfunnet.

Så langt er konklusjonen til CBRE at investering i plantevegger har vært svært fordelaktig og at et mer naturlig miljø har store positive helseeffekter.

 

Meld deg på vårt Nyhetsbrev

[mailchimp Optin=»1″]

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather