Hvorfor trenger vi Levende Grønne Vegger?

Hvorfor trenger vi Levende Grønne Vegger?

levende grønne vegger

Levende grønne vegger virker positivt på oss

Depresjon har blitt utpekt til å være hovedgrunnen over hele verden til at vi fungerer dårlig. Dette viser en undersøkelse gjort for Verdens Helseorganisasjon (WHO). Vi har visst ganske lenge at natur og planter i innemiljø hjelper oss til å lindre alle former for stress og mistrivsel.

Nylige forsøk ved Exeter University i England har sett på hvordan det å leve i et grønt miljø kontra et urbant miljø har positiv effekt på våre liv.

Studiet som ble ledet av Dr. Ian Alcock undersøkte en gruppe på 1000 deltagere over en periode på 5 år. Deres mentale helse ble vurdert i 2 år mens de bodde i et urbant område og så etterpå i 3 år etter at de flyttet til et grønnere område.

Deres mentale helse ble øyeblikkelig forbedret etter flytting og holdt seg slik i alle de tre årene undersøkelsen varte.

Et lignende prosjekt ble også gjennomført for noen år siden i Michigan, USA av prof. Nancy Wells. Hun fant ut at barns mental utvikling var bedre hos dem som vokste opp i grønnere omgivelser.

Dr. Alcock vurderer at resultatet av undersøkelsen er viktig for fremtidig byplanlegging og prosjekter som parker og andre grønne områder som vil være til nytte for alle. Det er også selvfølgelig viktig for interiør design da vi tilbringer mye tid innendørs både i arbeid og fritid, shopping etc. Levende grønne vegger vil bringe naturen inn til oss og påvirke oss positivt mentalt, noe som resulterer i bedre trivsel, bedre helse og større arbeidsinnsats og kreativitet.

Nå som man er klar over virkningen som det naturlige og det grønne har på oss blir de fleste større nybygg planlagt med plantevegger eller andre former for grønne oaser. Det er også fullt mulig å sette opp plantevegger i eksisterende bygninger og ved rehabilitering av eldre bygninger.

 

Du kan se ham snakke om dette i videosnutten her the video here.

Naturen viser oss enda en gang at virkningen av biofili utgjør en stor forskjell for oss alle.

 

[mailchimp Optin=»1″]

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather