Hvorfor er levende vegger så populære?

Hvorfor er levende vegger så populære?

levende vegger

1. Levende vegger

En trend som har vokst i popularitet i det siste over hele verden er bruk av planter som veggdekke både ute og inne. Her i Norge er det foreløpig kun innendørs av klimamessige årsaker. Bruk av planter til dekorering er ikke nytt, men flere og flere begynner å bruke planter til å dekke hele veggflater av ulike årsaker. Slike vegger skiller seg kraftig ut der de blir plassert, spesielt i et lokale eller miljø som er fritt for andre grønne, levende organismer.

2. Spare penger

Fra et økonomisk ståsted kan levende vegger redusere problemet med skiftende temperaturer i et rom. Planter absorberer varme og gir skygge slik at temperaturen under kan være flere grader lavere enn på områder som ikke er beskyttet på denne måten. Når plantene skaper et grønt skjold mot sola vil temperaturen bli lavere. Dette reduserer bruk av aircondition systemer. Man kan spare mye penger hvis rommet holder seg kjøligere gjennom sommeren.

3. Estetikk

De fleste mennesker føler seg tiltrukket av planter. Derfor har vi hager, plener og blomsterende planter både ute og inne. Dette bringer oss nærmere naturen som er en del av oss. Levende vegger kan bygges slik at de gir et komplett unikt uttrykk i motsetning til murvegger. Det er mange måter å bygge levende vegger på, forskjellige planter kan skape former og design som også er mer tredimensjonale i forhold til bare en vanlig malt vegg.

4. Lett å stelle

Å stelle en plantevegg er enklere enn folk flest tror. Vanning kan enkelt gjøres med drypp effekten og det er ingenting som kan skade plantene slik som mennesker eller dyr. Så lenge man praktiserer vanlig vanning og bruker planter som er tilpasset miljøet vil veggen forbli grønn og vakker. Inne hvor sollys er mangelvare er det nødvendig å holde planter i live ved hjelp av kunstig lys.

5. Et overflødighetshorn av farger

som kan brukes som et artistisk uttrykk. Fra de forskjellige grønne nyansene og over til gult og til de mer kraftige fargene på blomstrende planter kan omtrent hvilket som helst bilde bli laget ved bruk planter. Siden grønne planter er lettere å stelle og har lenger holdbarhet er det vanligvis de som blir valgt. Likevel, du kan fremdeles skape en fargestorm bare av forskjellige bladplanter til bruk i plantevegger.

Underbevisstheten vår tiltrekkes av planter og bare det å være i nærheten av dem kan fjerne stress og fylle en person med ro og harmoni.

 

[contact_form]

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather