Grønne vegger: Hva er fordelene?

Grønne vegger: Hva er fordelene?

Grønne vegger

Grønne vegger er ikke bare fantastisk vakre, de medfører også store miljømessige fordeler. De blir stadig oftere tatt i bruk av de mest framgangsrike og moderne selskaper over hele verden.

 

Hva er egentlig grønne vegger?

Levende grønne vegger blir installert på flere måter. Green Fortune bruker stoff med lommer festet på en vannfast byggeplate mens andre bruker rammeverk med paneler, men fellesnevneren er at alle vokser vertikalt ved hjelp av hydroponi. Det er en kjempefin måte å bringe naturen innendørs på.

Fordel 1: Luftkvalitet

Grønne vegger fjerner CO2 naturlig. De kan også redusere støv, fjerne forurensning i kontormiljøet og redusere effekten av Sick Building Syndrome. Bruk av planter er således en fin måte å forbedre luftkvaliteten på.

Fordel 2: Energisparing

En plantevegg kan isolere om vinteren og dermed redusere energikostnadene. Gjennom transpirasjonen kan planter også kjøle en bygning om sommeren. Energisparing er en måte å skaffe seg LEED kreditter på når man renoverer et kontor eller ved nybygging.

Fordel 3: Støyreduksjon

Planter kan også redusere lyder med høy frekvens noe som gjør dem ideelle for å redusere støy i kontormiljø. Sammenstillingen med en naturlig grønn vegg og ultra moderne møbler og design er interessant.

Fordel 4: Ansattes helse

For de fleste er dette den største fordelen. Vi strever alltid etter måter å forbedre de ansattes produktivitet og velvære på og å skape et positivt inntrykk på kundene våre gjennom designen i kontormiljøet.

Utallige undersøkelser har blitt gjort som viser at planter i kontormiljø øker produktiviteten og forbedrer humøret. En av de første pionerene på dette området var Robert Ulrich hvis grunnleggende arbeid fullstendig forandret design og uttrykk innenfor sykehus og helse.

Et studium i 1996 av Lohr et al gjorde følgende konklusjon: «…nærveret av planter i et rom hjelpte til med å redusere mental tretthet, økte oppmerksomheten, reduserte blodtrykket og økte produktiviteten blant deltagerne.»

grønne vegger

Er det for mye å tenke seg å installere en hel vegg med planter? Installasjonen over er i en mye mindre skala, men likevel tar den oppmerksomhet og har positive virkninger på miljøet.

Fyll ut skjemaet under og be om et uforpliktende tilbud på en plantevegg i dag!

[contact_form]

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather