Grønne plantevegger fornyer

Grønne plantevegger fornyer

grønne plantevegger

Et økende antall studier ang. innendørs design har vist den positive effekten det grønne har på produktivitet, helse og trivsel. Etter at planter ble tatt mer aktivt i bruk innendørs både i forretnings-og undervisningsbygg.

Nå har bruken av grønt og planter økt til et slikt nivå mange steder at det begynner å ta opp stadig større deler av veggflatene innendørs i slike bygninger.

En ny trend er grønne plantevegger som gir nytt liv til konvensjonelle områder innendørs. Ifølge forsker Dr. Alan Darlington som tidligere var forsker ved University of Guelph har den økende bruken av grønne plantevegger forbedret innemiljøetdramatisk og det uten bruk av noe ekstra energi.

Fjerner skadelige stoffer

Vi blir kvitt 60-70% av giftstoffene i lufta ved at den blir filtrert av veggen, sier han. Det betyr at mindre uteluft må bringes inn for å beholde luftkvaliteten og det reduserer energibruken betydelig både ved luftskifte og kjøling. Dette er en skikkelig god og enkel teknologi.

Ved Algonquin College senter for konstruksjon, kjent som et av de beste læresteder i Canada er det en fem etasjes plantevegg som filtrerer luft organisk og samtidig gir det verdifull undervisning til elevene.

Luftkvalitet og grønne plantevegger

Virkeligheten er ofte dårlig innendørs luftkvalitet og skaden det forårsaker har fort blitt en av de største katalysatorene for å innføre mer grønne områder i bygninger. Videre forklarer Darlington at det beste med disse veggene er at de har små krav til vedlikehold noe som gjør grønne plantevegger til et kommersielt levedyktig konsept.

Naturen har en fantastisk og unik evne til å reparere seg selv og den evnen er det smart å utnytte så mye som mulig.

Ny trend

De positive egenskapene til bruk av planter og grønt innendørs har vi visst om lenge og det kommer stadig nye undersøkelser som underbygger dette. Denne trenden med plantevegger er forventet å fortsatt vokse internasjonalt og bringer med seg redusert energibruk og en bedre livskvalitet for de som oppholder seg der. Til nå har grønne vegger vært mest aktuelt i større kommersielle og offentlige bygninger, men det forventes nå at denne trenden også vil begynne å spre seg til privathusmarkedet.

For mer informasjon, pristilbud etc. fyll ut skjemaet nedenfor med dine spørsmål

[contact_form]

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather