Beroligende Plantevegg på Heathrow

Beroligende Plantevegg på Heathrow

beroligende plantevegg

Plantevegg på Heathrow Airport

Lider du av flyplass-stress forårsaket av lange check-in køer og endeløse korridorer på vei til Gaten?

Vel, ta en titt på Heathrow’s nye ‘Plantegate’ og stressnivået vil antageligvis reduseres ned til rolig kontemplasjon.

Flyplassen utenfor London har installert en beroligende plantevegg med 1680 planter ved Gate 25, Terminal 3 i et forsøk på å stresse ned passasjerene.

Rensende og beroligende plantevegg

Plantene som brukes skal også ha en rensende effekt og er valgt på bakgrunn av erfaringer som er gjort med luftrensing på den internasjonale romstasjonen. Fredslilje og eføy er blant plantene som er brukt.

Planteveggen ble offisielt åpnet 10 oktober i år og en representant fra flyplassen sier at det ligger vitenskap bak planteveggen og at flere studier viser at planter har en psykologisk beroligende virkning på mennesker.

Prof. Virginia Lohr fra Washington Stae University fant i et studie ut at planter reduserte de synlige tegnene på stress, blodtrykk og pulsfrekvens.

Nyeste teknologi

Det er firmaet Biotecture som har satt opp den planteveggen og Richard Sabin fra Biotecture sier at planteveggen på Heathrow er den nyeste og mest ikoniske planteveggen i England og representerer framgangen til øko-teknologien. De største byene i verden investerer mer og mer i grønn infrastruktur og ‘Plantegaten’ er både teknisk og økologisk i front for enkel installasjon, unikt planteutvalg og led-lys system.

Som et forbindelsesledd mellom transitt og teknologi, er transportknutepunkt ideelle steder for grønn infrastruktur. Det er en investering i offentlig helse og velferd. Mange steder er det behov for en beroligende plantevegg.

plantevegg

Ikke fra Heathrow, men en Green Fortune plantevegg i Amsterdam

Prøvetid

Planteveggen er på en 6 mnd prøvetid og hvis passasjerene liker den planlegger  Heathrow å utvide med beroligende plantevegger ved andre gater på flyplassen.Det er ingen opplysninger om hva dette koster, men planteveggen består av sju 1.8 m x 2,4 m paneler med automatisk vanning.

Emma Gilthorp som er strategidirektør ved Heathrow sier at ‘ Med vår nye plantegate kan passasjerene stoppe ved en naturlig ‘helligdom’ med hvile og avslapning mens de er på vei gjennom flyplassen og 1681 planter ønsker dem lykke på reisen.

Totalt passerer 287274 passasjerer gjennom Gate 25 ved Heathrow Terminal 3 hvert år. Forhåpentligvis med den nye planteveggen vil de starte ferien sin litt mindre stresset og ta seg tid til å stoppe og lukte og nyte plantene.

En reisende ga for en liten stund siden tilbakemelding etter å ha sett planteveggen. Fantastisk! Det lyser virkelig opp dagen min, vi trenger mer av dette rundt omkring.

Gardermoen

Det bygges for tiden en ny terminal på Gardermoen og alt skal være ferdig i løpet av våren 2017. Det er allerede kommet opp en mosevegg i den delen som allerede er åpnet og på nyåret skal Green Fortune Norge begynne å sette opp en stor plantevegg i den nye avgangshallen.

Vi kommer tilbake med fyldig reportasje og bilder fra den nye planteveggen på Gardermoen når arbeidet er ferdig.

 

Be om et uforpliktende tilbud.

 [contact_form]

Facebooktwitterpinterestlinkedinby feather